2018. szeptember 22., Móric

A nyár egyharmadában volt tikkasztó a forróság


ICI Interaktív Zrt. - 2012. szeptember 3., hétfő, 14:36

A három nyári hónapból összességében majdnem egy teljes hónapot tett ki azon napok száma, amikor a hőmérséklet 35 fok felett tetőzött.

Az IC Interaktív Meteorológia mérőhálózata szerint 2012. június 1. és augusztus 31. között legalább 29 napon haladta meg az ország valamely településén a 35 fokot a hőmérséklet - ez a forró nap meteorológiai definíciója. A nyár egyharmadán tehát tikkasztó forróság tombolt az országban - négy hőhullám eredményeként.

A mérések szerint Szegeden 22, Pakson 19, Békéscsabán 18, Budapest-Lőrincen 16, míg Miskolcon 10 napon volt melegebb 35 foknál az idei nyáron. A szezon legforróbb napját augusztus 24-én regisztrálták: akkor Baján 40,4 fokig emelkedett a hőmérő higanyszála, amivel a napi rekord is megdőlt.

A forróság mellett hidegben is volt részünk, hiszen több hajnali minimum rekord is megdőlt.

Az előrejelzések szerint szeptember első felében is folytatódik az átlagosnál melegebb idő. Csütörtökön ugyan egy hidegfront hoz átmeneti lehűlést, várhatóan pénteken lesz a heti mélypont 21, 26 fokkal, azt követően viszont ismét erősödik a felmelegedés. A front leginkább a hajnali lehűlésben érezteti majd hatását, hiszen péntektől többfelé süllyed 10 fok alá a hőmérséklet.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat