2020. február 29., Elemér

Nyakunkon az ősz


ICI Interaktív Zrt. - 2011. augusztus 30., kedd, 10:06

Elsején már megkezdődik a meteorológiai értelemben vett ősz, a szüreti évszak egyelőre azonban barátságos arcát mutatja.

Noha szeptember elsején, csütörtökön már beköszönt a meteorológiai ősz (a csillagászati ősz pedig szeptember 23-án, a napéjegyenlőség idején kezdődik), az időjárás egyelőre szerencsére nem alkalmazkodik ehhez, kitart az ilyenkor megszokottnál melegebb idő, és a jövő hét elejéig általában sok lesz a napsütés. Csütörtökön és főként pénteken azonban felhősebb idő ígérkezik, ekkor egy hidegfront hatására több helyen fordulhat elő záporeső, zivatar is. Jelentős lehűlés ennek ellenére ekkor sem várható, a csúcshőmérséklet többnyire 24, 30 fok között alakul a napokban, ami 3-5 fokkal haladja meg az évszakos átlagot.

Nagy tavaink jelenleg 22, 25 fokosak, így még érdemes kihasználni ezt az időszakot a strandolásra, noha a pénteki front egy-két fokkal lehűti majd a vizeket.

A jelenlegi számítások szerint markánsabb fronthatások a jövő hét elejétől érvényesülnek. Hétfőn élénk délies szél szállít meleg, de nedvesebb levegőt a Kárpát-medencébe, majd kedden napközben egy hidegfront éri el a Dunántúlt megerősödő északnyugati széllel, záporokkal, zivatarokkal, és a szerda is szelesnek, csapadékosnak ígérkezik. A front mögött több fokkal visszaesik a hőmérséklet. Itt azonban már rendkívül nagy a bizonytalanság. Mindenesetre egyelőre úgy tűnik, szeptember első napjaiban marad a barátságos időjárás, de kedd, szerda magasságában már ízelítőt kaphatunk az őszből.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat