2018. augusztus 17., Jácint

Nemcsak nálunk okoz kiadós havazást a ciklon


ICI Interaktív Zrt. - 2013. február 12., kedd, 14:20

A mediterrán ciklonból a Nyugat-Dunántúlon már többfelé hullott 8-10 centi hó, de Közép-Európa más részein sokfelé havazik, helyenként kiadós mennyiség gyűlt már össze.

A Közép-Európa fölé húzódott ciklonrendszer nemcsak nálunk okoz kiadós havazást, de intenzíven hullik a hó a Szlovéniában, Ausztriában és Csehországban, illetve az Alpok mentén Svájcban és Németországban is. A legutóbbi mérések szerint Bécs környékén már közel 10 centi hó hullott, de akárcsak a Nyugat-Dunántúlon, Ausztria keleti felén is bőven van még utánpótlás, több 10 centi hó hullhat csütörtökig.

 

Bécs, Theseus Templom a Városligetben, Hofburg (forrás: wien.gv.at)

 

Ljubljanában hétfő estétől kedd reggelig 16 centi friss hó hullott, így 26 centisre hízott a hótakaró, míg Mariborban 10 centi hullott az éjjel. A térségben a déli órákig tovább havazott, jelenleg a szlovén fővárosban +1 fokot mutatnak a hőmérők, így a hó olvad. Hétfőn Olaszország északi részén is többfelé havazott, többek között a Földközi-tenger partján fekvő Genovában, illetve Velencében is, itt azonban a hó gyorsan elolvadt. Genovában elég ritkának számít a hóesés, évente egy-kétszer fordul elő.

 

 

A ljubljanai reptér (lju-airport.si)

 

A Károly-híd Prágában (forrás: praguewebcam.com)

 

A svájci Alpokban található, 2500 méter magas Säntis csúcson közel 6 méteresre növekedett a hótakaró az elmúlt napok kiadós havazásai következtében. Ez bő két méterrel haladja meg a jelenleg az európai dobogó második fokán álló Zugspitzét (kb. 3000 méter magas), ahol „csak" 3 és fél méter hó található.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat