2018. szeptember 24., Gellért

Nem mindenhol maradt el a felhőszakadás augusztus 20-án


ICI Interaktív Zrt. - 2014. augusztus 20., szerda, 20:34

Egy hullámzó frontzónának köszönhetően idén sem volt unalmas augusztus 20-án az időjárás. Többfelé alakultak ki záporok, a déli, délkeleti és keleti megyékben zivtarok. Az előrejelzések szerint a fővárosra várt felhőszakadásnak is volt némi esélye, ez azonban elmaradt.

Az idei augusztus 20-a nem csak a nemzeti ünnep, a számtalan programlehetőség és a hagyományos esti tűzijáték miatt volt mozgalmas: ezen a napon az időjárás is tartogatott – igaz kellemetlen – meglepetéseket az ünneplők számára. A keddi előrejelzésekkel ellentétben a vártnál kevesebb helyen alakult ki zivatar, felhőszakadás. Valamivel 19:00 óra előtt a Tiszántúlon többfelé voltak zivatarok, délkeleten kimondottan nagy kiterjedésű cella okozott intenzív csapadékot.

forrás: Sat24.com - 18:40-kor keleten még voltak zivatarok

A szóban forgó frontrendszer csak nagyon lassan halad délkelet felé, a hidegfronti szakasza szerdán csak az ország északnyugati felét érinti, hazánk térségét csak csütörtök este hagyja el. Hatására csütörtökön délelőtt még országszerte borongós, sokfelé csapadékos idő várható, majd délután a Dunántúlon, majd a középső megyékben is kisüt a nap. Keleten egészen az esti órákig marad a borongós idő, a front torlasztó hatásának köszönhetően helyenként záporok, zivatarok is kialakulhatnak. A front mögött marad viszont az élénk nyugatias szél erős lökésekkel és az átlagnál több fokkal hűvösebb idő.

Csütörtöki prognózisunk szerint a délutáni órákban a nyugati és középső kisüt a nap, inkább csak keleten várható eső, zápor, néhol zivatar

A hidegfront szervezetünkre gyakorolt hatásairól részletesen a Meteo Klinika oldalán tájékozódhat.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat