2018. augusztus 14., Marcell

Nem csökken a légszennyezettség − humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2010. december 23., csütörtök, 12:39

Fokozatosan, gyors tempóban melegszik a levegő. Melegfront hatásai terhelik a szervezetet. A magas légszennyezettség erősíti a légúti panaszokat. A felmelegedés miatt csúszós utakra, szokatlan fáradtságra, koncentrációs zavarra lehet számítani.

Csütörtökön is marad a melegfronti hatás. Az erős olvadás miatt latyakos csúszós utakra kell számítani. A közlekedőknek a koncentráció csökkenés, a csúszós utak, az erős oldalszél miatt fokozottan ajánlott a figyelem! Az élénk szél főleg a gyerekeknél izgatottságot, nyugtalanságot okoz, legyünk türelmesek egymáshoz. A felhős ég szomorkás hangulatot okozhat, erősödhetnek a depressziós tünetek. Az ünnepek előtt figyeljünk az egyedül álló ismerőseinkre. Ne felejtsük, hogy a karácsony a szeretet ünnepe, az odafigyelés és a törődés egy szép ajándék mindenkinek. Levendulaolaj párologtatásával hozzájárulhatunk a békés nyugodt karácsonyi készülődéshez.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja az országszerte magas, az ország egyes területein az egészségügyi határértéket is túllépi, így aki teheti, csökkentse a környezeti terhelést, autózás helyett válassza inkább a tömegközlekedési járműveket. A légúti betegségben szenvedőknél ez a panaszaik fokozódásával jelenik meg, de befolyásolja a napi munkavégzést, fáradtabbak, aluszékonyabbak lehetünk miatta. Az egészséges embereknél is légúti irritáció jelentkezhet, ajánlott a nappali órákban a közlekedést elkerülni. A következő napokban a magas értékek várhatóan csökkenni fognak. 

Pénteken csapadékosabbra fordul az időjárás, havazásra azonban nem számíthatunk. Kettősfronti hatás várható, ami az ízületi panaszok erősödését is okozhatja. A karácsony szent estéjén is ajánlott a mértékletesség megtartása, a túlzott étkezés és alkoholfogyasztás emésztési zavarokhoz vezethet, a görcsös panaszok erősödése miatt, ilyenkor gyakrabban jelentkeznek epe, és hasnyálmirigy panaszok. Ajánlott borsmenta tea, édesköménytea fogyasztása a kellemetlen panaszok enyhítésére.

Szombaton lehűlés kezdődik, hidegfronti hatás várható. A szeles csapadékos idő az ízületi, és a görcsös panaszok fokozódását okozhatja. Továbbra is ajánlott az ünnepi étkezések során a mértékletesség megtartása. A kisgyerekeknél különösen számítani kell a szokottnál nagyobb mértékű nyugtalanságra.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat