2018. július 22., Magdolna

Nem csak esőt, havat is hozott Sandy


ICI Interaktív Zrt. - 2012. november 2., péntek, 16:19

A Sandy nevet viselő hurrikán a hét elején csapott le az Egyesült Államok keleti partvidékére. A sok eső és árvizek mellett néhány államban komoly havazással bénította meg az életet.

 

Október 29-én érkezett meg az észak-amerikai kontinensre Sandy, az előtte már a Karibi-térségben pusztító rendkívül erős hurrikán. Számos partmenti államban heves esőzéseket, szélvihart, áradásokat okozott, négy államban pedig komoly hóviharok kísérték az átvonulását.

A mérések szerint a ciklonból Virginia, Nyugat-Virginia, Maryland és Tennessee egyes részein régen, vagy soha nem tapasztalt mennyiségű hó hullott rövid idő alatt. Legalább 60 cm friss hó borította az említett térséget a vihar hétfő éjszakai átvonulása után. Marylandben  a helyenként 90 cm-es hó mintegy 31 ezer háztartásban okozott áramkimaradást, a vizes (vagyis nehéz, sok vizet tartalmazó) hó súlya alatt pedig számtalan tető, faág, villanyvezeték szakadt le vagy tört el.  Rekord azonban nem dőlt, a helyi meteorológusok szerint ugyanis 1804-ben egy nagy hóvihar több mint 120 cm havat hagyott az említett térségben. A mérések szerint most 92 cm-nyi hó hullott Richwoodban (Nyugat-Virginia), 85-90 cm Tennessee több városában.

Sandy jelentősen legyengülve jelenleg Kanada felé tart, de még így is nagy károkra számítanak a térségben. A régen látott erősségű vihar Észak-Amerikában eddig közel 80 halálos áldozatot követelt.

(businessinsider.com)

(hungeree.com)

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat