2018. július 16., Valter

Néhol már a márciust idézi a hőmérséklet


ICI Interaktív Zrt. - 2012. február 17., péntek, 15:44

Péntek délután, miközben sokfelé esett a hó, és keleten nem emelkedett fagypont fölé a hőmérséklet, az Alpokalján már közel 10 fokot mutattak a hőmérők.

Noha pénteken az ország nagy részén a télies idő volt jellemző és sokfelé havazott, a nyugati határszélen a hőmérséklet már a kora tavaszt idézte. Az ICI Interaktív Meteorológia szentgotthárdi mérőállomásán kora délután 9 fok fölé melegedett a levegő. Ez csak kevéssel maradt el a márciusban megszokott maximum értékektől, ami országos átlagban 10-11 fok. A nagy napi hőingás következtében (ugyanitt hajnalban még -6 fok alatt volt a hőmérséklet) a napi középhőmérséklet ugyanakkor még 3-4 fokkal az átlag alatt alakult.

Eközben a keleti országrészben péntek délután még gyakran 2-3 fokkal fagypont alatt maradt a hőmérséklet.

A hétvégén tovább enyhül az idő, ám továbbra is nagy hőmérsékleti különbségekre számíthatunk az országban. Míg keleten általában fagypont körül alakul a csúcsérték, a nyugati határszélen 8-10 fok lesz jellemző - és vasárnap lesz a legenyhébb az idő.

Vasárnap este egy hidegfront éri el a Kárpát-medencét, hatására ismét egyre többfelé valószínű havazás, ám a nagy hideg nem tér vissza.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat