2018. szeptember 20., Friderika

Néhány kép és videó az utolsó februári havazásról


ICI Interaktív Zrt. - 2012. február 28., kedd, 08:00

Kedden hajnalban nyugaton, majd a középső megyékben is havazott, amely a Dunántúlon már délután egyre inkább havas esőbe ment át. A keleti megyékben délután érte el a hóesés.


Így gyarapodott hó a Fejér megyei Soponyán a délelőtti órákban (idojarasl.hu videó)

A déli órákban az ország középső harmadán még fagyos volt a levegő, miközben a nyugati határszélen helyenként már a 6 fokot is megközelítette a hőmérséklet. A Tiszántúlon ennél alacsonyabb, de fagypont fölötti értékek voltak jellemzőek.

A középpontjával a Norvég-tenger és Skandinávia térségében örvénylő ciklonrendszer melegfrontja hajnalban érte el az országot, és északnyugat felől egyre többfelé kezdődött havazás. Reggel 6-fél 7 tájban a csapadéksáv már átlépte a Duna vonalát is, ekkor már a fővárosból is jelentettek hóesést. Később Budapesten is nagy pelyhekben hullott a hó.

Az ország nagyobbik felén beborult az ég, ugyanakkor a Tiszántúlon és északkeleten még a déli órákban is csak kevés felhő volt az égen. Délután már ott is megnövekszik a felhőzet, de a Tiszától keletre az esti órákig száraz idő valószínű, majd esni kezd a hó.

Mindeközben a front mögött melegebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe, így előbb a nyugati határszélen, majd estére a középső megyékben is havas eső, eső váltja fel a havazást. A Bécsi–medencében már kora reggel elkezdődött a halmazállapot-váltás, és Bécsből gyenge esőt jelentettek, de már a Nyugat-Dunántúlon is többfelé az eső esik.

Kedd reggel a nyugati országrészben sokfelé fehér tájra ébredhettek az ott élők (idojaras.hu kameraképek):


Mosonmagyaróvár

Tapolca

Mór

A délelőtt folyamán szépen kifehérdett a táj Pesten is (Zugló)
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat