2020. február 26., Géza

Négyes erősségű hurrikán lett a Dora


ICI Interaktív Zrt. - 2011. július 19., kedd, 08:39

A Mexikó partjainál megjelent Dora hurrikán négyes erősségű ciklonná fejlődött. Eső és erős hullámzás, 260 km/órás szelek kísérik útját.

A Dora hétfőn jelent meg a Csendes-óceán keleti medencéjében a mexikói partok közelében, és gyors fejlődést követően mostanra négyes erősségű hurrikánná fejlődött az ötfokozatú Saffir-Simpson skála szerint. A szárazföldtől mintegy 400 km-re örvénylő Dora 25 km/órás sebességgel halad a mexikói partok mentén északnyugati irányban, benne a maximális széllökések elérik a 260 km/órát.

A korábbi előrejelzésekhez képest jobban eltávolodott a szárazföldtől, de az erős szelek, hullámzás és az intenzív csapadék így is érezteti hatását a tengerparti településeken, a hétvégén főként a Kaliforniai-félszigeten érezteti majd jelenlétét. Lazaro Cardenas és Cabo Corientes között trópusi vihar riasztás van érvényben. Korábban már többfelé okozott esőzést a vihar széle, beleértve Acapulco városát is, ahol a hét elején mintegy 90 mm eső esett.

A folytatásban a Dora tovább halad északnyugat felé a nyílt tengeren, és ahogy hidegebb vízfelszn fölé kerül, intenzitása lassan gyengül is.


A Dora hurrikán műholdképe csütörtökön 6:15 UTC-kor. A képen már élesen kirajzolódik a vihar szeme, ahol csendes, felhőmentes idő jellemző az itt uralkodó leáramlás miatt.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat