2020. február 24., Szökőnap

Négyes erősségű ciklon tart Új-Zéland felé


ICI Interaktív Zrt. - 2011. január 26., szerda, 15:39

A Wilma nevű trópusi ciklon a Csendes-óceán délnyugati szigetvilágát elhagyva Új-Zéland felé tart. A négyes erősség ciklont hétvégére várják a szigetországba.

A Wilma névre keresztelt ciklon még szombaton jelent meg a Csendes-óceán délnyugati medencéjében, a Szamoa szigetcsoport térségében. A hét elejéig csak lassan fejlődött, majd másfél nap leforgása alatt szerda délutánra négyes kategóriájú trópusi ciklonná erősödött. Az átlagos szélsebesség jelenleg meghaladja a 210 km/órát, és ezt 230-280 km/órás lökések, valamint 7-9 méteres hullámok kísérik.

A Wilma útja során érintette Szamoát, a Fidzsi-szigeteket, és kedden Tonga szigetei felett is elhaladt. Az említett térségekben heves esőzések, áradások voltak, a legerősebb széllökések Tongán jóval átléphették a 210 km/órát, megrongálva számos lakóházat és károkat okozva a mezőgazdaságban is. Jelenleg délnyugat felé halad a képződmény, majd péntek magasságában Új-Zéland felé veszi az irányt, de az előrejelzések szerint addigra fokozatosan veszít erejéből. Új-Zéland partjait Auckland térségében közelítheti majd meg, és kettes erősségű ciklonként számolnak vele a szakemberek. Esőzésekre és viharos szelekre figyelmeztetnek.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat