2019. május 22., Júlia, Rita

Napos idővel indul a hét − humánmeteorológia


Napos idővel indul a hét − humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2019. január 31., csütörtök, 00:23

Szép idővel, fronthatás nélkül indul a hét, azonban kedden nyugat felől újra felhősödés várható. Szerdán egyre többfelé lesz esős az idő, helyenként helyi záporok kialakulására is van esély. Az erre érzékenyeknél fellépnek majd ízületi fájdalmak.

Hétfőn fronthatás nem várható, a szél is mérséklődik. Az időjárás-érzékenyekre könnyebb nap vár. Az elmúlt napok csapadékának köszönhetően a levegő szennyezettségi szintje, valamint a légköri por koncentrációja országszerte alacsony lesz. A sok napsütés, az enyhe idő, valamint a következő napok várható csapadéka miatt szabadtéri programok tervezése kimondottan ajánlott.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja országszerte alacsony, és a következő napokban alig fog változni.

Kedden kettősfronti hatás okozhat panaszokat mind a hideg-, mind a melegfront érzékenyeknek. Többeknél felléphet álmatlanság, amin a nap folyamán rozmaring teával érdemes segíteni. A nap első felében még országszerte sok napsütés várható, azonban nyugat felől felhősödés kezdődik. Ezeken a területeken hirtelen csökken majd a hőérzet. Számottevő csapadék nem várható.

Szerdán marad a kettősfronti hatás és egyre többfelé alakul ki eső. Többfelé várhatók helyi záporok, kisebb esőzések. Ezek környezetében megnő az ízületi fájdalmak kialakulásának esélye, ezért az erre érzékenyek ne terheljék meg magukat. Sokaknál, főként az ország nyugati felében levertség, koncentrációs problémák lépnek fel.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.