2019. május 22., Júlia, Rita

Napos idő március utolsó hétvégéjén

Gyönyörű időt hozott március utolsó hétvégéje, a sok napsütés mellett csapadékra sem kellett számítani. Sokan választották az aktív pihenést, főként természetes környezetben.


Hétfőn indult a hőhullám - extrém terhelés!

Megterhelő időszak kezdődött hétfőn, hőhullám köszöntött be. Az ilyen humánmeteorológiai helyzetben sokak szervezete extrém terhelést kap, amire tudatosan készülni kell.


Érdekes felhőnyúlvány az Alföld felett

Szerdán délre az utolsó ködfoltok is megszűntek a Kárpát-medencében, de az Alföld déli részén csak kevés napsütés volt egy benyúló felhősáv miatt.


Felemás ország - napos kelet, ködös nyugat

Az egész nap ködös, nyirkos Nyugat- és Észak-Dunántúlon élők joggal irigykedhetnek most a napsütötte keletiekre: merőben más arcát mutatja az időjárás az ország két felén.


Tömegesen jönnek a harlekinkaticák

Csak pár éve jelentek meg hazánkban, évről évre azonban tömegesen lepik el a városokat a harlekinkaticák. Az ajtó- és ablakrésekben, a ház zugaiban keresnek telelőhelyet. Most is.


Blokkoló anticiklon biztosítja a nyugodt időt az ünnepi hétvégére

A négynapos hosszú hétvégén is kitart a reggeli ködfoltokkal tarkított nyugodt idő. Szombaton várható a legmelegebb, de utána sem fogunk fázni.


Lehűléssel indul a hét

Vasárnap estefelé hidegfront érkezik. Hatására megerősödik a szél és több fokkal visszaesik a hőmérséklet, számottevő csapadékra azonban nincs kilátás.


Ismét megvolt a 20 fok nyugaton

Az idei évben másodszor lépte át a hőmérséklet a 20 fokos határt, a jó idő pedig tovább tart. Szombaton akár rekord közeli, 22, 23 fok is lehet.


Áprilisi idő lesz a nemzeti ünnepen

A szabadságharc ünnepén jobbára az átlagosnál több fokkal melegebb, napos tavaszi idő várható. A hosszú hétvégén tovább erősödik a nappali felmelegedés, hétvégén akár rekord közeli meleg is lehet.


Ismét egy hosszú hétvége

Az előttünk álló napokban csendes, nyugodt őszi idő várható, csapadék nélkül – használjuk ki a hosszú hétvégét!