2020. február 22.,

Nagyon meleg van - Budapesten melegrekord dőlt


ICI Interaktív Zrt. - 2013. július 10., szerda, 11:44

Kedden is egy nagyon meleg napban volt részünk, délután a hőmérséklet sokfelé a 35 fokot is meghaladta. Budapesten megdőlt a fővárosi melegrekord.

Pénteken este 24:00 óráig másodfokú hőségriadó van érvényben hazánkban, amit az ÁNTSZ rendelt el még hétfőn délben. Már a hétvégén beköszöntött a nyári idő a Kárpát-medencébe, de akkor még többfelé előfordultak záporok, zivatarok. Hétfőtől pedig elérte térségünket az idei év első igazi hőhulláma, aminek köszönhetően napról napra több fokkal emelkednek a hőmérsékletek. A több napon keresztül teret nyerő szaharai légtömegek igencsak szárazak, eső sem esik ezekben a napokban. Ez azonban nem feltétlenül baj, ugyanis a nagy melegben a záporok után rövid időn belül is rendkívül fülledtté válna a levegő, ami még kellemetlenebbé tenné a kint tartózkodást.

Június 18-án a hivatalos adatok szerint még sosem mértek ilyen meleget a fővárosban: a mai napon Újpesten 35,7 fokig kúszott fel a hőmérő higanyszála, ami csaknem 1 egész fokkal haladta meg a korábbi, még 1918-ból származó, 34,8 fokos csúcsot.

Kedden délután az ICI Interaktív Meteorológia országos mérőállomás-hálózatában a szolnoki műszer mérte a legmagasabb hőmérsékletet: az alföldi városban 4 óra körül 36,3 fokot regisztráltunk, de még a hegyvidékek területén is több fokkal meghaladta a hőmérséklet a 30 fokot. A nagyvárosokban, a betonfalak között még ennél is elviselhetetlenebb a forróság, és ami a legnagyobb problémát jelenti, hogy az éjszakák sem hoznak felfrissülést. Szerdán reggel a fővárosnak is lehetnek olyan részei (elsősorban a belvárosban), ahol nem csökken 23 fok alá a hőmérséklet. 

Az extrém és tartósan meleg idő szervezetre gyakorolt hatásáról itt és itt lehet olvasni. 

Országos a forróság

Az ICI Interaktív Meteorológia mérőállomásai által regisztrált hőmérsékletek kedd délután 4 órakor

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat