2020. február 26., Géza

Nagy vihar közeledik Haiti felé


ICI Interaktív Zrt. - 2010. november 3., szerda, 18:29

A Tomas trópusi vihar a számítások szerint Haiti partjai mentén vonul el szélrohamokkal, intenzív csapadékkal. Az előrejelzések azt sem zárják ki, hogy az utolsó pillanatban ismét hurrikánná erősödjön.

A Tomas viharobjektum október 25-e környékén alakult ki az Atlanti óceán egyenlítőhöz közeli részének északnyugati vidékén. Később nyugat felé vonulva trópusi ciklonná (a térségben a hurrikán szó használatos erre) erősödött. November első napjaiban viszont trópusi viharrá gyengült. Eddig számottevő lakott területet nem érintett. A számítások szerint azonban péntektől vasárnapig Tomas középpontja Haiti nyugati partvidéke mentén halad el, és benne a legnagyobb széllökések elérik majd a 130 km/órát. Arra is van esély, hogy rövid időre ismét hurrikánná fejlődjön.

A szélvihar mellett a rendkívül intenzív csapadék veszélyezteti Haiti lakosságát. A partokhoz közel húzódó hegyek folyói gyorsan kiléphetnek medrükből, néhol földcsuszamlás veszélye is fennáll. A Tomas viharobjektum Jamaicában és Kuba keleti felén is ítéletidőt okozhat a hétvégén.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat