2018. július 22., Magdolna

Nagy vihar csapott le Aggtelekre


ICI Interaktív Zrt. - 2013. július 30., kedd, 14:36

Egy gyors mozgású hidegfront mentén ma főleg a keleti országrészben alakultak ki hevesebb zivatarok. Aggteleket is elérte egy nagy felhőszakadás.

Hajnalban érte el a Dunántúlt északnyugat felől az a gyors mozgású, ám csak néhány fokos lehűlést hozó hidegfront, ami a keleti országrészben többfelé heves zivatarokat okozott. Az ICI Interaktív Zrt. egész országot lefedő mérőhálózatának állomásai közül Aggteleken regisztráltuk a legtöbb csapadékot: 19 mm eső esett le délután, alig másfél óra alatt. Ez az egész havi átlagnak több mint egyharmada, és volt olyan időszak, amikor pár percig szinte a nullára csökkent a látótávolság. 

Több hullámban érte el Aggteleket a felhőszakadás, ez látható az ICI Interaktív Meteorológia mérőállomásának kamerafilmjén

Keleten a front előtt még magasra kúszott a hőmérő higanyszála, több helyen meghaladta a 29, sőt, Battonyán a 30 fokot is elérte a hőmérséklet. Mindeközben nyugatabbra a front mögött már tombolt a szél, Budapesten a XVIII. kerületben csaknem 50 km/órás széllökést is mértünk.

Így festett a hőmérséklet-eloszlás az ICI Interaktív Meteorológia országos hőmérséklet-térképén csütörtök délután fél 2-kor

Péntekre országosan felfrissül az idő, sok napsütésre, ám kissé szeles időre számíthatunk.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat