2018. július 16., Valter

Nagy havazást várnak Észak-Amerikában


ICI Interaktív Zrt. - 2012. december 21., péntek, 17:48

Míg nálunk még kisebb bizonytalanság lengi körül hó szempontjából a következő napokat, addig Észak-Amerika nyugati partvidékére hatalmas havazást várnak december 21-23. között.

A fronttérképen láthatjuk, hogy Észak-Amerika nyugati partjainál egy ciklon örvénylik, aminek frontrendszere megközelíti a partokat. A frontokhoz tartozó csapadéksáv nyomul előre a kontinens felé keleti irányba, és az előrejelzések szerint még Észak-Kaliforniában is éreztetni fogja hatását. Az óceán irányából érkező nagy nedvességtartalmú légtömegekből nagy területen hullik majd csapadék. 

Péntek reggeltől egészen vasárnap reggelig riasztást adtak ki a térségre, ugyanis viharos szelet várnak Északkelet-Kaliforniában és Nevada nyugati területein. A térségben a hétvége folyamán várhatóan hóátfúvások nehezítik majd a közlekedést.

Főként a Sziklás-hegység területén van kiadós havazásra és viharos szélre kilátás. A legmagasabb csúcsok közelében 60-180 cm havat, és orkán erejű széllökéseket várnak a hétvégén, ezért a magasan fekvő útszakaszokon főként az alsóbb rendű utakon útlezárások várhatók. Az USA Nemzeti Meteorológiai Szolgálata felhívta az emberek figyelmét, hogy ne induljanak útnak hólánc nélkül, számoljanak hosszabb menetidővel, fokozottan figyeljenek a féktávolság betartására, és ha útnak indulnak, mindenképpen vigyenek magukkal élelmet, vizet és takarót.

Ma a legnagyobb havazás a mérések szerint Minnesotában (a Nagy-tavaktól nyugatra) volt, ahol Rochesterben körülbelül 10 cm hó hullott. A nyugati parton pedig Eurekában 46 mm eső esett. Ez azonban még csak a kezdet, a holnapi napra már egyes előrejelzések 100%-os valószínűséggel várnak nagy területre havazást.  

Forrás: http://mountshastaguide.com/blog/ 

Egyes hírek szerint ma több száz ember gyűlik össze a Mt. Shasta közelében (a hegyről azt kell tudni, hogy az Egyesült Államok nyugati részén fekvő vulkáni kúp), hogy megünnepelje az „Aranykor Kezdetét" (amit a maja naptár szerint 2012. december 21.). A hegy a spiritualitást kereső emberek kedvelt úti célja. Már jelenleg is nagy mennyiségű hó van a térségben, de az előrejelzés miatt további havazást várnak, ezért a hatóságok figyelmeztetik az embereket a téli kirándulások veszélyeire, és a környéken őrjáratokat is tartanak majd. 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat