2018. szeptember 18., Diána

Mozgalmas lesz a hétvége időjárása


ICI Interaktív Zrt. - 2012. április 13., péntek, 13:28

Hétvégén mediterrán ciklon hoz kiadós csapadékot: a tartós esők mellett záporok és zivatarok is várhatók. A változékony időben nagy hőmérséklet-különbségek lehetnek az országban.

Szombaton és vasárnap egy mediterrán ciklon alakítja a Kárpát-medence időjárást, amelynek csapadékzónája a péntek esti órákban éri el hazánkat dél felől. Szombat reggel többfelé esőre ébredhetünk, és a csapadékos időjárás egész nap folytatódik, legtovább várhatóan az ország középső harmadán tart ki a tartós eső.

Keleten napközben felszakadozik a felhőzet, és itt a déli óráktól inkább záporok, zivatarok fordulnak elő.

Vasárnap már több helyen süthet ki rövidebb-hosszabb időszakokra a nap, de továbbra is csapadékos időre számíthatunk. Ekkor már inkább a záporos csapadék lesz jellemző, és zivatarok is nagyobb területen fordulhatnak elő. A két nap során kiadós mennyiségű esőre van kilátás.

A hétvégén többnyire enyhe marad az idő, keleten mindkét nap megközelítheti a 20 fokot a csúcsérték, igaz, szombaton a tartósan esős területeken csak kevéssel emelkedik majd 10 fok fölé a hőmérséklet.

Hétfőn egy hidegfront miatt folytatódhat a csapadékos időjárás, és ekkor az északnyugati szél is megerősödik. A front mögött jelentősen visszaesik a hőmérséklet, és az éjszakák is hidegre fordulnak.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat