2018. július 16., Valter

Most Ózdot "kapta el" a zivatar


ICI Interaktív Zrt. - 2013. május 28., kedd, 11:20

Holnaptól nagyjából két napig országszerte szárazabbra fordul az idő, ma még azonban elszórtan előfordult zivatar.

Csütörtökön és pénteken két szárazabb napra számíthatunk, nem kell attól tartanunk, hogy a szabadtéri programok alatt esetleg megázunk. A zivataros hétkezdetet követően szerdán még szórványosan kialakultak záporok, zivatarok, de jóval kevesebb helyen, mint az elmúlt két napban.

Az ICI Zrt. országszerte üzemelteti meteorológiai mérőhálózatát. Ezek közül a tarnaleleszi szépen megörökítette, amint a településtől északra, Ózd felett hirtelen felhőszakadás zúdult alá a zivatarfelhőből. A kora délutáni vihar később terjeszkedett, és a környéken többfelé adott záport is.

A változékonyság ellenére a délutáni hőmérsékletek még most is több fokkal a sokéves átlag felett alakulnak, keleten nagyjából 8 fokkal van most melegebb, mint május elején szokott. Ennek köszönhetően sokfelé megjelent a levegőben a pázsitfűfélék pollenje, ami többeknél okozhat kellemetlen orrfolyást, tüsszentést vagy szemirritációt is. 

A hétvégére hidegfront érkezik, jelentősen lehűl az idő.

Az ICI Zrt. állomáshálózata által mért hőmérsékletek szerdán délután

Keleten a 30 fokot közelíti a csúcsérték
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat