2020. február 24., Szökőnap

Mit mond Luca?


ICI Interaktív Zrt. - 2019. január 31., csütörtök, 00:16

Erzsébet és Katalin már korábban "megjósolta", hogy nem lesz fehér a karácsony. Na de mit mond Luca?

December 13-a is egy jeles nap a népi időjóslás tekintetében, ekkor van a híres "Luca-nap". A számos mondóka közül talán a legismertebb, hogy "ha Luca napján fürdik a ruca, akkor karácsonykor is sár lesz". Novemberben Erzsébet és Katalin nagyon egyetértettek abban, hogy az előttünk álló karácsonyi ünnepek nem a havazás jegyében fognak telni - na és Lucának mi erről a "véleménye"?

Nos, úgy tűnik, hogy Luca is alátámasztja a jövendölést, legalábbis a népi előrejelzések erre engednek következtetni. Ugyanis az idén december 13-án sehol sincsen hótakaró az országunkban, és ugyan igen enyhén, de mindenképpen a pozitív tartományban alakulnak a hőmérsékletek - a ruca tehát vígan fürödhet, ha éppen úgy tartja a kedve. Ebből arra következtettek eleink, hogy két hét múlva, tehát karácsonykor sem lesz hideg, havas az idő. Az ünnepek után újabb cikkel jelentkezünk, amiben beszámolunk arról, hogy mennyire teljesültek be a jóslatok.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat