2020. február 26., Géza

Mit hoz az idén Sándor, József és Benedek?


ICI Interaktív Zrt. - 2017. március 17., péntek, 14:28

Vajon mit gondol az idén az időjárás a népi mondókáról? Tényleg meleget hoz a zsákban Sándor, József és Benedek?

"Sándor, József, Benedek - zsákban hozzák a meleget" - tartja a régi népi mondóka. Hosszú évtizedek megfigyelései szerint március utolsó két hetében, azaz Sándor napjától kezdve már döntően enyhe tavaszi idő szokott lenni, több fokkal 10 fok feletti hőmérsékletekkel. Az idén azonban úgy tűnik, kicsit eltévesztette az időjárás mindezt, ugyanis éppen Sándor napon, azaz szombaton érkezik egy kettősfront, ami megszakítja az addig napfényes időjárást. Országszerte erősen felhős, borult időre számíthatunk, többfelé esni is fog, ráadásul kellemetlenül erős szélre is készülni kell. A hőmérséklet ugyan marad az ilyenkor szokásos 10 fok körül, azonban a hőérzet ennél jóval alacsonyabban alakul, szabadtéri prigramok szervezésének pedig egyáltalán nem kedveznek a körülmények.

Vasárnap József sem hozza meg a szép időt, habár a várható csapadékmennyiség jelentősen csökken. Hétfőn azonban végre megnyugszik az idő, melegedés kezdődik, és nagy bizonytalanság mellett talán 21-én, Benedek napján már nagyrészt 15 fok fölé melegszik délutánra a levegő.

Előreláthatóan a tavaszias idő megmarad ezt követően is, nagy lehűléstől nem kell tartanunk.

A hétvégét leszámítva tehát érdemes sok időt a friss levegőn tölteni, túrázni, kerékpározni, azonban nem szabad megfeledkezni a réteges öltözködésről, hiszen reggel még alacsony lesz a hőérzet, nagy a megfázásveszély. Esténként és reggelente többeknél jelentkezhetnek ízületi panaszok. A panaszok enyhítésének érdekében a csalánlevél főzetéből készült borogatást célszerű alkalmazni. Szombaton görcsös panaszok is jelentkezhetnek, az érintettek számára ajánlott a borsmenta tea fogyasztása.

Iratkozzon fel ingyenes napi hírlevelünkre, és tudja meg első kézből, mi vár Önre, hogy időben felkészülhessen az Önt érintő, időjárás okozta hatásokról!

Friss humánmeteorológiai információkért és előrejelzésért, valamint további tanácsokért ajánlott felkeresni a www.meteoklinika.hu weboldalt, ahol az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásáról bővebben is tájékozódhat.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat