2018. szeptember 18., Diána

Mínusz 80 fok alá hűlt az Antarktisz


ICI Interaktív Zrt. - 2012. július 21., szombat, 13:54


Címkék: , ,A déli félteke telén idén még nem volt olyan fagyos az idő az Antarktiszon, mint most. A hőmérséklet -80 fok alá csökkent.

A jeges kontinensen az idei szezon eddigi legalacsonyabb hőmérsékletét regisztrálták, miután a hétvégén -80,6 fokig hűlt a levegő a Dome Fuji nevű japán sarkkutató állomáson. Az állomást 1995-ben állították fel a 77. déli szélességi kör közelében - ez az egyik legdélebbre található állomás.

A most mért hőmérsékleti érték mintegy 9 fokkal marad el a világon mért eddigi legalacsonyabb hőmérséklettől. A csúcsot a Vosztok kutatóállomás tartja, ahol közel 30 éve, 1983. július 21-én -89,2 fokig süllyedt a hőmérséklet.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat