2018. szeptember 20., Friderika

Mínusz 10 fokos fagyok jöhetnek


ICI Interaktív Zrt. - 2012. december 3., hétfő, 15:56

A Mátrában 10-12 centi hó hullott, holnap újabb utánpótlás érkezik. Az idő egyre hidegebbre fordul, a hét második felében már mínusz 10 fokos fagyok is lehetnek.

A napokban egymást érik a frontok, amelyek váltakozó hőmérsékletű és nedvességtartalmú levegőt hoznak térségünkbe. Többször érkezik csapadék is, ami egyre inkább hó formájában fog hullani, egyúttal pedig egyre hidegebbek lesznek a nappalok és az éjszakák. A hét második felében egyre nagyobb területen maradhat nappal is fagypont alatt a hőmérséklet, miközben a derültebb éjszakákon helyenként akár -10 fok közelébe hűlhet a levegő.

Az átvonult hidegfrontok mögött több helyen havazott, ami elsősorban a hegyekben tudott összegyűlni. A legvastagabb hótakaró a Mátrában alakult ki 10-12 cm-rel, de a Börzsönyben és a Bükkben is lehet már szánkózni. Nagy-Hideg-hegyen 5, Bánkúton 8 centis összefüggő hótakaró alakult ki. A Dunántúlon a legtöbb hó a Bakonyban hullott, az eplényi Sícentrumból 5 centi havat jelentettek. Az Északi-középhegységben kedd délután újból havazni fog, tovább hízhat a hótakaró, majd este már az ország más részein is egyre többfelé hóba vált a csapadék.

Nagy-Hideg-hegy
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat