2020. január 21., Ágnes

Milyen időre készülhetünk augusztus 20-án?


ICI Interaktív Zrt. - 2017. augusztus 17., csütörtök, 13:37

Tavaly kegyes volt hozzánk az időjárás, kérdés, hogy vajon idén is távol maradnak a viharfelhők, vagy az eső elmossa az ünnepi hangulatot? A cikkből megtudhatja!

2016-ban többségében zökkenőmentesen zajlottak le az új kenyér ünnepére szervezett események, ám jelenlegi előrejelzések szerint idén borongósabb augusztus 20-ára van kilátás.

A héten tovább folytatódik a melegedés, szombaton ismét országos hőségre lehet számítani, majd az esti órákban egy markáns hidegfront éri el hazánk térségét. Vasárnap napközben nyugat felől szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet, délután a legtovább a Tiszántúlon maradhat borult az idő. Eleinte főleg keleten számíthatunk esőre, záporesőre, helyenként egy-egy zivatarra, később jellemzően a Tiszántúlon alakulhat ki csapadék. Északkeleten (illetve átmenetileg a Dunántúlon) a szél is megerősödik, ami sok nehézséget okozhat a szabadtéren tartott ünnepi programokban. Ezeken a területeken az esti tűzijáték során is az élénk, erős légmozgás jelentheti a legfőbb problémát, jó hír viszont, hogy ekkor csapadéktól már sehol sem kell tartani. 

A várható időjárás 2017. augusztus 18. és 24 . között

A hétvégén igen megterhelő lesz a humánmeteorológiai helyzet. Szombaton a hőség okozhat panaszokat, továbbá a naposabb tájakon fennáll a napszúrás- és a leégés veszélye is. A déli órákban ajánlott kerülni a tűző napon való tartózkodást, ezen kívül fontos, hogy napközben gondoskodjunk a megfelelő folyadék-bevitelről is, testtömegtől és fizikai aktivitástól függően akár 3-5 liter is szükséges.

Vasárnap az átvonuló hidegfront mögött jelentős lehűlésre lehet számítani, az arra érzékenyeknél erősödhetnek görcsös panaszok, a szeles időben pedig ingerlékenyebbek, agresszivebbek lehetünk a megszokottnál. Az augusztus 20-ai szabadtéri programokra ajánlott réteges öltözetet választani, keleten az esernyő is jól jöhet. 

Iratkozzon fel ingyenes napi hírlevelünkre, és tudja meg első kézből, mi vár Önre, hogy időben felkészülhessen az Önt érintő, időjárás okozta hatásokról!

Friss humánmeteorológiai információkért és előrejelzésért, valamint további tanácsokért ajánlott felkeresni a www.meteoklinika.hu weboldalt, ahol az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásáról bővebben is tájékozódhat.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat