2020. január 21., Ágnes

Milyen idő várható augusztus 20-án?


ICI Interaktív Zrt. - 2016. augusztus 18., csütörtök, 14:48

10 éve az időjárás nagy szerepet játszott az augusztus 20-ai ünnepségeken, azóta még nagyobb figyelem övezi ennek a napnak az időjárási kérdéskörét. A cikkből kiderül, milyen időjárás várható a hétvégén.

2006. augusztus 20-a emlékezetes dátum maradt az emberek fejében az akkori veszélyes időjárási helyzet miatt. Idén lesz a tízéves évfordulója ennek, de ezúttal valószínűsíthetően nem kell hasonlóra készülnünk.

Várhatóan szombatig fokozatosan melegszik az idő, keleten még vasárnap is hőségre készülhetünk. Szombat este az ünnepségek ideje alatt jó eséllyel kevés felhőre és csapadékmentes időre számíthatunk, a szél sem fog kellemetlenségeket okozni, így bátran figyelemmel követheti a tűzijátékot szabadtéri helyszínről is.

A várható időjárás 2016. augusztus 19. és 25 . között

Vasárnap azonban nyugat felől egy hidegfront éri el térségünket. Eleinte nyugaton várhatóak záporok, zivatarok, később fokozatosan kelet felé helyeződik át a csapadékzóna. Az északnyugati szél is többfelé megerősödik. A hidegfront pontos érkezésében viszont egyelőre még az átlagosnál nagyobb a bizonytalanság.

A hétvége első részében a kánikula okozhat panaszokat, a déli órákban ajánlott kerülni a tűző napon tartózkodást, fennáll a napszúrás veszélye. Fogyasszanak elegendő mennyiségű folyadékot, testtömegtől és fizikai aktivitástól függően akár 3-5 liter is szükséges.

Vasárnap erősödnek a hidegfront jellegű hatások, fokozódik a görcshajlam, a szívbetegek állapota romolhat.

Iratkozzon fel ingyenes napi hírlevelünkre, és tudja meg első kézből, mi vár Önre, hogy időben felkészülhessen az Önt érintő, időjárás okozta hatásokról!

Friss humánmeteorológiai információkért és előrejelzésért, valamint további tanácsokért ajánlott felkeresni a www.meteoklinika.hu weboldalt, ahol az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásáról bővebben is tájékozódhat.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat