2020. január 26., Vanda

Milyen idő lesz húsvétkor? A cikkből kiderül!


Milyen idő lesz húsvétkor? A cikkből kiderül!


ICI Interaktív Zrt. - 2019. május 28., kedd, 08:46

Változékony időre eddig sem volt panasz: előfordult szikrázóan napsütéses, felhős, szeles és záporos nap is a héten. Na, de milyen időre számíthatunk húsvétkor?

A húsvéti ünnepi időszak alatt nem érkezik időjárási front térségünkbe, de úgy tűnik idén sem lesz zavartalan az ünnep!

Részletesen a hosszú hétvégéről:

Nagypénteken szikrázóan napos időben bízhatunk. A napsütést csupán helyenként zavarhatják gomolyfelhők, csapadékra sehol sem kell számítani. A hőmérséklet csúcsértékei 18, 22 fok között alakulnak, azonban a hőérzetünk ennyel alacsonyabb lesz a megerősödő északi szél hatására.

Nagyonszombaton is nyugodtan tervezzünk szabadtéri progarmokat, ugyanis ezen a napon sem kell csapadékra készülni, továbbra is a napsütésé lesz a főszerep. Az északi, északkeleti szél valamelyest mérséklődik, de élénk széllökések még előfordulhatnak az ország keleti, északkeletei tájain. A csúcshőmérséklet értékei 17, 22 fok között alakulnak.

Húsvétvasárnap már felhősebb időre van kilátás, de számottevő csapadékra a késő délutáni órákig nem várható csapadék. Késő délutántól az északkeleti tájakat egy esős, záporos csapadékzóna éri el. A szél mérsékelt marad, a legmelegebb órákban 16, 21 fok közé melegszik a levegő.

Húsvéthétfőn a gyengén felhős és erősen felhős területek egyaránt jelen lesznek, az ország bármely pontján kialakulhatnak záporok, de legnagyobb számban a Duna vonalától keletre. A keleties szél megélénkül, délután 15, 19 fokot mérhetünk.

A frontmentes időnek örülhetünk, a 20 fok körüli csúcsértékek és a sok napsütés a hosszú hétvége nagy részében kedvez a kirándulásoknak, de húsvéthétfőn a locsolók semmiképp se hagyják otthon az esernyőt!

Röviden összefoglalva: idén, húsvét alkalmából

A húsvéti időszak második felében szükség lesz az esernyőre!

A frontérzékenyek szervezete megpihen, de amennyiben érzékeny a melegedésre melegfronti jellegű panaszokat tapasztalhat. A melegedés hatására migrén, fáradékonyság és alvászavar léphet fel, emellett az időnként megélénkülő, olykor megerősödő szél nyugtalanságot és ingerlékenységet okoz. A nagy napi hőingás további terhelést ró szervezetünkre, többeknél jelentkezhet vérnyomás-ingadozás, és hétfőn a változékony időben akár intenzív panaszok is felléphetnek.

Az ünnepek alatt hajlamosak vagyunk túlenni magunkat, néhány szabály betartásával és jó tanács megfogadásával azonban könnyen elkerülhetjük az ebből fakadó kellemetlenségeket:

- Tartsunk mértéket az ünnepi étkezések során, a húsvéti sonka és más húsételek mellé fogyasszon könnyebb fogásokat, például salátát is!

- Együnk friss zöldségeket, például a piacokon már sokfelé kapható újhagymát! Ez ugyanis amellett, hogy nagy mennyiségben tartalmaz illóolajokat, vitaminokat és ásványi anyagokat, serkenti az emésztését és még vizelethajtó hatása is van.

Az ünnepek időjárásának szervezetünkre gyakorolt hatásairól további friss információkért látogasson el a Meteo Klinika oldalára!