2018. szeptember 24., Gellért

Migrénes fejfájást hoz az erős szél – humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. március 16., szerda, 10:41

Továbbra is változékony és csapadékos marad az időjárás, mely főleg ízületi panaszokat erősítheti. Szerdán melegfront fokozza a gyulladásos panaszokat, csütörtöktől pedig hidegfronti hatás erősíti a reumatikus tüneteket. A kismamák legyenek óvatosak a következő napokban, ne terheljék magukat.

Szerdán melegfronti hatás fogja terhelni a szervezetet. A fejfájósok számíthatnak fokozódó tünetekre. Jelentős mennyiségű eső érkezik, így az utakon a megnövekedett reakcióidő mellett csúszós útszakaszokra, rossz látási viszonyokra kell készülniük a közlekedőknek. A csapadékzóna közeledését reumás fájdalmak erősödése jelezheti. A szívbetegek fokozott panaszokra készüljenek, kerüljék a megterhelő tevékenységeket. A napokig tartó hűvös, szeles idő a kismamákra is fokozottan hat, a görcsös panaszok erősödésére lehet számítani.

A légszennyezettség közepes, a szálló por koncentrációja alacsony szintet ér el.  A mogyoró és az égerfa virágpora közepes mennyiségben található meg a Dunántúlon, míg a Tiszántúlon kisebb a pollenkoncentráció. A következő napok időjárásának köszönhetően a légszennyezettség mértéke alig változik, azonban az allergiás tünetek fokozódhatnak.


Csütörtökön marad a gyenge hidegfronti hatás, továbbra is esős szeles marad az idő, ami a reumás panaszokat fokozhatja. Napsütésre csak elvétve lehet számítani, az ország nagy részén többnyire borongós idő teszi szomorkássá a hangulatunkat.

Pénteken már némi napsütésre készülhetünk, a levegő hőmérséklete azonban tovább csökken, és sok helyen kell esőre készülni, így az esernyőt ma se hagyjuk otthon.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat