2020. február 26., Géza

Mexikó felé tart az Alex trópusi vihar


ICI Interaktív Zrt. - 2010. június 28., hétfő, 10:38

Az Atlanti-óceánon szombaton alakult ki az idei szezon első trópusi vihara. A vihar a Mexikói-öblön átvágva Mexikó felé tart.

Mexikó közelében az idei hurrikánszezon harmadik trópusi vihara alakult ki az elmúlt napokban. A két korábbi vihar, a Celia és a Darby elkerülte a közép-amerikai országot, ám a szombaton kialakult, Alex névre keresztelt vihar már nem kíméli Mexikót.

A hétvégén a Yucatán-félszigeten söpört végig az Alex, heves esőzések és erős szél kíséretében. A szárazföld felett mozgó vihar valamelyest veszített erejéből, ám útját északnyugat felé folytatva hétfőn már ismét a tenger felett volt.

Hétfőn reggel az Alexban az átlagos szélsebesség ismét elérte a 83 kilométer/órát, a széllökések pedig meghaladták már a 100 kilométer/órát.

Az amerikai nemzeti hurrikán-előrejelző központ szerint a nyílt tengerfelszín felett mozgó vihar, a megfelelő nedvesség- és energia-utánpótlásnak köszönhetően a következő napokban folyamatosan erősödik. A jelenlegi számítások szerint az Alex már kedden hurrikánná erősödik, és az ereje tejében lévő hurrikán csütörtökön eléri a szárazföldet is. Az Alexben ekkor az átlagos szélsebesség várhatóan már meghaladja majd a 120 kilométer/órát. A viharos szél mellett kiadós csapadékot is szállít a térségbe a hurrikán, így várhatóan komoly károkat okoz az érintett területeken.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat