2018. szeptember 21., Máté

Meredeken emelkedett az észak-magyarországi folyók vízszintje


ICI Interaktív Zrt. - 2013. február 25., hétfő, 16:42

Az elmúlt napok kiadós csapadéka és a hóolvadás hatására egy-másfél, helyenként 2 méterrel emelkedett a Sajó és a Tarna vízszintje. Az árhullám a napokban vonul le.

A hétvégén kiadós csapadék áztatta az ország északi és nyugati felét. Az Alpokalján egyhavi (mintegy 30mm) hó, illetve eső esett, míg az Északi-középhegység térségében volt, ahol 35-50 mm csapadék hullott. A kiadós eső, illetve az olvadó hó hatására több észak-magyarországi folyó vízszintje ugrásszerűen megemelkedett, és árvízvédelmi készültséget is elrendeltek. Másodfokú készültség van érvényben a Sajó és a Tarna több pontján, illetve a Taktán, míg elsőfokú a készültség az Ipolyon és a Zagyván.

A Sajón vasárnap hajnal óta átlagosan 1-1,5 méterrel emelkedett a vízszint, de Sajópüspökinél 203 cm-es volt a növekedés a legfrissebb, 14 órás adatok szerint - itt várhatóan keddre virradóan tetőzik a folyó, ami súrolhatja a harmadfokú készültséget jelentő 300 cm-t. A Tarnán Tarnaméránál az elmúlt 36 órában szintén közel 2 méterrel emelkedett a vízszint. A Taktán közel 60 centis vízszint-emelkedést regisztráltak 16 óráig. A folyókon várhatóan kedd-szerdán tetőzik az árhullám.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat