2019. május 22., Júlia, Rita

Melegfront okoz alvásproblémákat a hétvégén – humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2019. január 31., csütörtök, 00:31

Kárpótol az időjárás az elmúlt hétvégi lehűlés után, ugyanis szép, napsütésben gazdag időben lesz részünk mind szombaton, mind vasárnap. Emellett gyenge melegfront terheli a szervezetet, sokaknál alvásproblémák, nyugtalanság jelentkezhet. Hétfőn hidegfront teszi változékonnyá az időjárást, elsősorban az ízületi és a görcsös panaszok erősödésére kell számítani.

Szombaton gyenge melegfronti hatásra és szép időre számíthatunk, az időjárás tehát kárpótol az előző hétvégi hűvös, lehangoló időért. Igazi kirándulóidő várható, azonban akik hosszabb időt töltenek a természetben, gondoskodjanak megfelelő mennyiségű folyadékról. Sokak szervezetét megviseli a folyamatos enyhülés, ezért kimerültség, bágyadtság és alvásproblémák jelentkezésére is lehet számítani.

A légszennyezettség és a levegőben szálló por koncentrációja alacsony. A következő napok időjárásának köszönhetően mindkét értékben kisebb növekedés várható. Az éger, a juhar és a nyárfa pollenszórása okozhat allergiás tüneteket szombattól. Főként a Dunántúlon jelentkezhetnek intenzívebb panaszok.

Vasárnap továbbra is gyenge melegfronti hatás fogja terhelni a szervezetet. Száraz, napos időre van kilátás, azonban a megélénkülő déli szélben fejfájásos panaszok megjelenésére lehet számítani. Már ezen a napon érdemes felkészülni a hétfői hidegbetörése, fogyasszunk magnéziumban és káliumban gazdag élelmiszereket, például több tejterméket. Ezzel csökkenthetjük a görcsös panaszok kialakulásának valószínűségét.

Hétfőn egy hidegfront érkezése okoz változékony időt, helyenként záporok, zivatarok kialakulására van kilátás. A zivatarok környezetében műtéti hegek fájdalma, régi csonttörések helyén érzékenység jelentkezhet. Megszűnnek az alvásproblémák, azonban előtérbe kerülnek az ízületi és görcsös jellegű fájdalmak. A vérnyomásproblémákkal küzdők ne terheljék túl magukat.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat