2018. július 22., Magdolna

A melegedés után változékonyra fordul az időjárás


ICI Interaktív Zrt. - 2012. szeptember 26., szerda, 14:16

Szerdán és csütörtökön erős széllel meleg légtömegek érkeznek térségünkbe dél felől, aztán -nagy bizonytalanság mellett- pénteken egy hidegfront véget vet a késő nyárias időnek.

Szerda reggel élénkülni kezdett a légmozgás az egész Kárpát-medencében, délután már többfelé élénk alapszél volt jellemző. Főleg a dunántúli területeken regiszráltak a mérőműszerek erős lökéseket. A szeles időjárás általában hűvös időt szokott jelenteni, most azonban Afrika felől meleg légtömegek szállítódnak térségünkbe.

Ennek köszönhetően helyenként már ma elérte a 30 fokot a hőmérséklet, csütörtökön pedig pár fokkal még melegebb is lesz. A szeptember 27-re vonatkozó országos melegrekord 33,2 fok, aminek megdöntésére kicsi az esély, de nem elképzelhetetlen, hogy a déli országrészben néhol e közelében alakuljon a hőmérséklet.

Péntekre virradóra aztán egy hidegfront érkezik északnyugat felől, mely csütörtök éjjel előbb a Dunántúlon, majd péntelen délután már az Alföldön okoz esőt, záporokat, néhol esetleg zivatart. Az előrejelzés bizonytalanséga nagy, a front pontos érkezését még a legfrissebb modellfutások alapján is nehéz megmondani. Ezt követően a hétvégén marad a változékony idő, több hullámban érkeznek nedves légtömegek hazánk fölé. A következő hidegfront szombat éjjel érheti el a Kárpát-medencét.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat