2018. szeptember 20., Friderika

Megterhelő hétvége


ICI Interaktív Zrt. - 2015. január 9., péntek, 16:19

A hétvége fronthelyzete rendkívüli módon megterhelő lesz, és nem csak a frontérzékenyek, hanem még az egészséges szervezettel rendelkezők számára is! A pénteki hideg- és kettősfront után szombaton napközben melegfront, este pedig hidegfront érkezik. Nem fogunk unatkozni.

Péntek reggelre ónos esőt hozott egy hidegfront, estétől pedig kettősfrontból kezdett vegyes halmazállapotú csapadék hullani. Rögtön utána, szombat hajnalban már erőteljes melegfront éri el hazánkat nyugat felől, ami ismét többfelé okozhat kiadós esőt. A melegfrontot vasárnap hajnalban már markáns hidegfront követi - ezt a fronthelyzetet már mi is alig tudjuk követni. 

A csütörtöki egész napos fagyot pénteken nyugaton +10 fok váltotta fel, szombaton pedig akár 15, 16 fok is lehet abban a térségben. Mindehhez erős, olykor viharos nyugati szél társul. 

Nemcsak a meleg-, és a hidegfrontra érzékenyek, hanem az egészséges szervezet számára is élettanilag nagyon megterhelő időszak ez a péntektől egészen hétfő estig tartó néhány nap! Országszerte alacsony komfortérzetre kell készülni, még a tavaszias hőmérsékletek ellenére is. A leggyakoribb tünetek között elsősorban fejfájás, migrén jelentkezhet, ezen kívül alvászavarok is fellépnek, de a keringési rendszert is fokozottan terheli a fronttevékenység.

Az ütemezett, rendszeres életmód és táplálkozás pedig nem csak a frontérzékenyek esetén, hanem másoknál is segít elkerülni az alvászavarokat és enyhítheti a felsorolt panaszokat. Az útnak indulók fokozott balesetveszéllyel számoljanak, a csúszós utak mellett megnő az ingerült sofőrök száma.

Friss humánmeteorológiai információkért és előrejelzésért, valamint további tanácsokért ajánlott felkeresni a www.meteoklinika.hu weboldalt, illetve ajánlott kipróbálni az Új évi egészség megújító csomagot is!

A GFS időjárási modell által várt hőmérséklet emelkedés és süllyedés a 850 hPa-os (kb. 1100 méter magasan lévő) nyomási szinten. A talajszinten hasonlóan markáns változások terhelik a szervezetünket!

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat