2018. szeptember 18., Diána

Megterheli szervezetünket a jövő heti fronthelyzet


ICI Interaktív Zrt. - 2013. október 13., vasárnap, 11:44

A következő napokban tartós változékonyság jellemzi majd térségünk humánmeteorológiai helyzetét. Érdemes egy kicsit jobban megvizsgálni a körülményeket és tudatosan készülni erre az időszakra.

Ha többet szeretne tudni saját időjárás-érzékenységéről, kattintson ide!

 

A következő napokban tartós változékonyság jellemző, nem nyugszik meg az idő. Ennek oka egy térségünktől északnyugatra örvénylő ciklon és annak kettősfrontja. A kettősfront gyakorlatilag nem más, mint a hidegfront által a magasba kényszerített meleg légtömeg. A tartós kettősfronti hatásra egyrészt mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek, másrészt a keringési rendszer betegségeivel küzdők kiemelt érzékenységgel reagálnak. A keringési panaszok gyakran merülnek fel a különböző humánmeteorológiai helyzetekben, érdemes a kezelőorvossal egyeztetve galagonyateát fogyasztani, ami jótékony természetes hatással van az érrendszerre.

Fokozódhatnak az időjárásra érzékenyek panaszai az október 14-i héten

A frontérzékenyek körében a jövő héten egyre gyakoribb lehet a migrénes fejfájás, izomgörcsök az ingerültség, illetve az alvászavarok. Kiemelten veszélyeztetett csoportot képeznek az idősebb emberek, a szívbetegek és a keringési rendszer betegségeivel küzdők. Nekik mind a fizikai, mind a lelki terhelést érdemes elkerülni, ugyanis akár egy rövidebb séta során jelentkezhet rosszullét, légszomj, szédülés.

A kialvatlanság és a türelmetlenség az utakon is jelentkezik. Az egyre növekvő baleseti veszély összetett, ugyanis emberi oldalról a koncentrálási problémák és az ingerültség, természeti oldalról pedig a csapadék okozta csúszós utak fokozzák a baleseti veszélyt. Az alábbi képen is látható kettősfront örvénylő felhősávja várhatóan kedden éri el térségünket és hosszan, egészen szerdán a késői órákig fejti ki hatását.

Jelenleg Magyarországtól északnyugatra örvénylik az a kettősfront, ami kedden éri el hazánkat - forrás: Sat24.com
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat