2020. február 24., Szökőnap

Megtelnek a strandok a hosszú hétvégén!


ICI Interaktív Zrt. - 2014. június 6., péntek, 09:40

A júniusi hosszú hétvégén várhatóan megtelnek majd a strandok. Napról napra melegebb lesz, tartós kánikula áll előttünk, amire érdemes a szervezetünket is felkészíteni. Cikkünket humánmeteorológiai tartalommal olvashatják.

A következő napokban egyre melegebb lesz, hamisítatlan nyári időnk lesz. Várhatóan a hétvégén megtelnek a strandok, érdemes erre előre felkészülni. A várható melegedéssel kánikulába lépünk át, ami várhatóan a jövő hét elején is folytatódik. Az extrém melegedésnek komoly élettani hatásai is vannak.

A tartós hőségre érdemes már ezen a héten felkészíteni a szervezetet. Növeljük meg a folyadékbevitelt, érdemes hozzászokni a legalább 2-3 liter napi ásványvíz fogyasztáshoz. Mindenki számára fontos, a szív- és érrendszeri betegségekkel küzdők számára alapvető fontosságú a nehezen emészthető ételek kihagyása az étrendből. Érdemes könnyű fogásokat és többször, kisebb adagokat fogyasztani.

A kánikula a jövő héten tovább fokozódik

 

Emellett az UV sugárzás is napról napra erősödik. A délelőtt 11-től délután 3-ig terjedő időszakban fokozottan ügyeljünk a bőrvédelemre. A kevésbé érzékeny bőrtípussal rendelkezők 20-as, a nagyon érzékeny bőrűek 40-es faktorszámú napkrémet használjanak. A strandokon naponta többször kenjük be bőrünket, így hosszú távon sokat tehetünk bőrünk egészségének megőrzéséért. További humánmeteorológiai információkat, tanácsokat és érdekességeket a Meteo Klinika honlapján talál.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat