2020. február 24., Szökőnap

Megjelentek a tavasz első zivatarai


ICI Interaktív Zrt. - 2013. március 8., péntek, 19:09

Pénteken sokfelé 15 fok fölé melegedett a levegő, nem egy helyen a 20 fokot is megközelítette délután a hőmérséklet. A nap zárásaként a nyarat idéző zivatarok is megjelentek.

A héten intenzív melegedés kezdődött térségünkben, és pénteken az Északi-középhegység és az északkeleti tájak kivételével már szinte mindenütt 15 fok fölé melegedett a levegő. Elmondható, hogy országosan melegebb volt az ilyenkor szokásos évszakos átlagnál, délen és a Dunántúlon 10 fokkal is. Mórahalmon, Soltvadkerten és Battonyán 19 foknál is melegebbet mértünk, de Budapest 18. kerületében is több mint 15 fok volt.

Az ICI Interaktív Zrt. hőtérképe pénteken délután fél 4-kor

Az északi tájakat jellemző mérsékeltebb felmelegedésnek a vastagabb felhőzet volt az oka, délen és a Dunántúlon azonban a beáramló meleg levegő mellett az egyre magasabban járó Nap is emelni tudott a hőmérsékleten. Mindemellett nagy volt a relatív páratartalom, szinte "fülledtnek" is érezhettük a levegőt, és a labilis helyzetben először csak egyre magasabbra tornyosultak a gomolyfelhők, végül pedig zivatarok is kialakultak.

Az első villámok a fővárostól kissé délnyugatra jelentek meg, aztán az Alföldön többfelé tapasztalhattunk mennydörgést és villámlást. A zivatarok mellett heves, rövid ideig tartó záporok tették sokfelé változatossá az időjárást. 

A hétvégén is folytatódik ilyenkor szokatlan enyhe idő, de akkor sem lesz zavartalan a napsütés, és ismét van esély záporok, sőt, akár zivatarok kialakulására is. 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat