2020. január 26., Vanda

Megizzad a Jézuska?


Megizzad a Jézuska?


ICI Interaktív Zrt. - 2019. január 31., csütörtök, 00:17

2014 karácsonya a legkevésbé sem megszokott időjárással párosul, de jól passzol az idei rendkívül meleg évhez. A hét legszebb és egyik legmelegebb napján jön a Jézuska, reméljük, nem fog túlságosan megizzadni.

Az idei évből úgy látszik, a karácsony sem lóg majd ki időjárási szempontból. Folytatódik ugyanis az ilyenkor szokásosnál több fokkal melegebb idő, 24-én egész nap szikrázó napsütés várható. Ez az idő és az alacsony, illetve közepes légszennyezettségi értékek kiváló lehetőséget biztosítanak szabadtéri programokra: sportolásra, kirándulásra. A pozitív élettani hatások mellett a szokatlanul meleg időjárásnak a szervezetre nézve kellemetlen hatásai lehetnek, melyekről bővebben itt olvashat.

Az ICI Interaktív Meteorológia december 22-i előrejelzése december 27-ig

Ezt követően azonban a két ünnepnapon már várhatóan lehűl az idő, amiről egy markáns hidegfront gondoskodik. Szerdáról csütörtökre átlagosan 5 fokot hűl majd a levegő, de a hideg északias szél miatt ezt hűvösebbnek érezhetjük majd. A front csapadékának halmazállapota jellemzően folyékony lesz, bár 26-án már lehet hószállingózás, havas eső is. A folytatásban gyakran kell számítani fronttevékenységre, de 10 fok fölé idén jó eséllyel már nem melegszik a levegő.

Forrás: www.coloribus.com