2019. augusztus 21., Sámuel

Megdőlt az abszolút csapadékrekord


ICI Interaktív Zrt. - 2011. január 1., szombat, 20:27

2010-ben országos átlagban és abszolút értelemben is megdőlt az éves csapadékmennyiség. Volt, ahol a lehullott eső és a hólé a másfél métert is meghaladta.

A Bükkben fekvő Jávorkúton 1550 mm csapadékot mértek tavaly az OMSZ mérőállomásán, ezzel megdőlt a 73 éve fennálló abszolút magyar csapadékrekord. 1937-ben Kőszeg-Stájerházaknál 1510 mm csapadék hullott. Kékestető éves csapadéka szintén túlszárnyalta - ha csak 4 milliméterrel is -  a megdönthetetlennek tűnő régi rekordot. Ugyancsak páratlanul magas lett az országos átlagos éves csapadékmennyiség.

A májustól szeptember végéig tartó időszak különösen extrémnek bizonyult: a Bakony belsejében több mint 1100 milliméter hullott abban az öt hónapban. Az ICI Interaktív Meteorológia Bakonycsernye közeli mérőállomására 1170 milliméter eső zúdult májustól szeptember végéig.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat