2020. január 26., Vanda

Megdőlt a 2012-es országos melegrekord


ICI Interaktív Zrt. - 2014. február 11., kedd, 11:29

Az ICI Interaktív Meteorológia országos mérőállomásán mért hőmérséklet értelmében bő egy fokkal megdőlt az országos rekord szerdán kora délután, emellett hivatalos rekordok is születtek.

A napok óta tartó kánikula meghozta első országos rekordját. Az utóbbi években komoly rekordok dőlnek meg, úgy látszik tehát, az idei év sem marad ki az extrém időjárási helyzetekből. A június 19-re vonatkozó országos rekord a Bugacon mért 35,5 ℃ volt, mely csak egy éve, 2012 óta áll fenn. A 2012-es rekord előtt 1968 óta tartotta magát a korábbi rekord, 35,3 ℃, melyet Miskolcon mértek.

Az ICI Interaktív Meteorológia országos mérőhálózatán látható, hogy szolnoki állomásunkon ezt meghaladó érték szerepel:  37 ℃, ami valójában 36,7 ℃. Kijelenthető tehát, hogy bő egy fokkal megdőlt az országos melegrekord.

Az ICI Interaktív Meteorológia országos mérőállomásainak mérése 13:20-kor

Az országos és a budapesti rekord délután hivatalosan is megdőlt: Kelebián 37,3 fokot mutattak a hőmérők árnyékban, míg ettől csak egyetlen tizeddel mértek kevesebbet Újpesten - a 37,2 fokkal új budapesti csúcs is született (MTI). Mindezek mellet azt is elmodhatjuk, hogy egy rendkívül enyhe, trópusi éjszakán vagyunjk túl, amikor is a napi minimum maximumrekordja is megdőlt: a Kab-hegyen egész éjjel nem csökkent 24,2 fok alá a hőmérséklet. A nagyvárosok belsejében hasonló értékekekt regisztráltak a mérőműszerek, sőt, az ICI Interaktív Meteorológia Szentedre, Kő-hegyen található műszerén 25,4 fokos minimum "virít".
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat