2018. július 22., Magdolna

Még egy frontmentes napunk van – humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. március 30., szerda, 18:49

Szerdán még nem terheli fronthatás a szervezetet, azonban csütörtök délutántól változékonyabbra fordul az időjárás, gyenge melegfronti hatás várható. Addig is használjuk ki szabadtéri tevékenységekkel a napos, száraz időszakot!

Szerdán frontmentes időjárásban lesz részünk, napos, kellemes, száraz idő várható. Csípős reggelre ébredhetünk, mely után gyorsan emelkedik a hőmérséklet, a Dél-Dunántúlon akár 20 fok is lehet kora délután. Ez a nagy hőingás igen megterhelheti szervezetünket, egyeseknél vérnyomásproblémák jelentkezhetnek. Nő a megfázás veszélye, ezért öltözzünk rétegesen, hogy napközben az időjárásnak megfelelően könnyíteni tudjunk ruházatunkon. Érdemes citrusféléket, friss zöldségeket fogyasztani, és kipróbálhatjuk a narancslevet is, mivel amellett, hogy rengeteg C-vitamint tartalmaz, még baktériumölő hatása is van.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja alacsony. A következő napok időjárásának köszönhetően mindkét értékben növekedés várható. Az éger és a juhar pollenszórása okozhat allergiás tüneteket. Főként a Dunántúlon jelentkezhetnek intenzívebb panaszok.

Csütörtökön változékonyabbra fordul az időjárás, gyenge melegfronti hatás fogja terhelni szervezetünket. Délután érkezik a csapadékzóna északnyugat felől, itt ízületi panaszok megjelenésére kell számítanunk. Emellett alvásproblémák, nyugtalanság, vérnyomás emelkedés jelentkezhet a melegfrontra érzékenyek körében. Könnyű ételek fogyasztásával támogathatjuk szervezetünket ebben az időjárási helyzetben.

Pénteken kettős fronthatás várható. Csapadékos, borult, lehangoló időre van kilátás. Az erős szélben fejfájós panaszok jelentkezhetnek. Növekedhet a reakcióidő is, így az utakon érdemes fokozott óvatossággal közlekedni. Egy-egy zivatar kialakulására is számíthatunk, melyek környezetében asztmás panaszok fokozódhatnak. A jelenlegi számítások szerint szombat délutántól ismét csapadékmentes, napos időszak köszönt ránk, mely sokat javíthat kedélyállapotunkon.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat