2018. július 22., Magdolna

Medvehagyma-gyűjtés és pálinkafesztivál is lesz a hétvégén


ICI Interaktív Zrt. - 2011. április 15., péntek, 12:49

Hétvégére javul az idő, érdemes kihasználni az alkalmat, hogy túrázzunk egyet. Aki a Bakonyba látogat, medvehagymát is szedhet, de országszerte több gasztronómiai program közül lehet választani.

Szombaton és vasárnap kirándulásra megfelelő idő várható, sok napsütéssel, mérsékelten meleg idővel, legfeljebb csak rövid záporok lehetnek. Aki kedvet érez a túrázáshoz, ezt akár egy kis medvehagyma-gyűjtéssel is összekötheti. Bakonybélben ugyanis idén már negyedik alkalommal rendezik meg a Medvehagyma Napot, amely most az egész hétvégét felöleli. Az érdeklődők mindkét napon különböző hosszúságú és nehézségű túrákon vehetnek részt, és útközben medvehagymát is szedhetnek. Emellett receptismertetőkkel és ételkóstolókkal is várják a vendégeket, így az összegyűjtött hagymából otthon saját kezűleg is elkészíthetik a helyi ételeket.

A kevésbé aktív hétvégére vágyók is számos program közül válogathatnak - ezek közül itt most csak párat említünk. A pálinka kedvelőit például Gyulán várják a várban megrendezésre kerülő XII. Kisüsti Pálinka Fesztiválon, ahol a gyulai kolbász és pálinka mellett népművészeti programokkal és lovagi felvonulással is várják az ellátogatókat.

Az ínyenceket ezzel egy időben Bábolnán Sonkafesztivállal várják, ahol a sonkaverseny mellett lehetőség nyílik az íjászat kipróbálására, de lesz lovagavatás és tombola is. A jó hangulatról számos zenekar és együttes gondoskodik.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat