2018. július 21., Dániel

Mediterrán ciklon okoz többnapos havazást


ICI Interaktív Zrt. - 2013. március 25., hétfő, 13:24

Egy mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat, ami nedves levegőt szállít térségünkbe, sokfelé okozva tartós havazást. A ciklon csak szerda este távozik a Kárpát-medencéből.

A délelőtt folyamán a ciklon melegfrontja mentén egyre többfelé kezdődött havazás dél, délnyugat felől, a csapadékzóna déltájt már súrolta a főváros térségét. A délután folyamán egyre nagyobb területre terjed ki a csapadékhullás, az északkeleti megyéket este éri el a csapadékzóna. Kedden váltakozó intenzitású, ismétlődő jellegű havazásra lehet számítani az ország döntő részén, és a csapadék csak szerda hajnalban kezd el szűnni délnyugat felől. A keleti, délkeleti tájakon havas esőre, esőre, kedd reggel átmeneti ónos esőre is lehet számítani.

A tél remélhetőleg utolsó "hóciklonából" nagy területen összegyűlhet 10 centi körüli, nagyobb eséllyel délnyugaton 15-20 centit meghaladó hómennyiség. A többfelé megélénkülő, elsősorban az ország északkeleti harmadán és a Nyugat-Dunántúlon erős lökésekkel kísért északias szél pedig komolyabb hófúvásokat is okozhat.

Csütörtöktől már egy újabb mediterrán ciklon áramlási rendszerébe kerülünk, ám ez végre enyhébb levegőt szállít a Kárpát-medencébe, és a hétvégére jelentős enyhülés látszódik. A csapadékos időszaknak azonban nem lesz vége, többször és többfelé ígérkezik eső, zápor, de a zivatarok is újból megjelenhetnek.

 

kép: Az ICI Interaktív Meteorológia őcsényi állomásának webkameraképe

Az ICI Interaktív Meteorológia őcsényi állomásának webkameraképe
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat