2020. február 24., Szökőnap

Meddig marad a hideg?


ICI Interaktív Zrt. - 2016. április 25., hétfő, 15:40

Szombaton sokfelé még 20 foknál is melegebb volt, de aztán markáns ciklon érkezett, és jelentősen lehűtötte a levegőt. A vasárnap déli 7 fokot a szélvihar miatt 3-nak sem érezhettük.

Április 23-án, szombaton a felhős idő ellenére is magasra kúszott a hőmérő higanyszála, az ország nagyobb részén az átlagos felett alakult a hőmérséklet. Keleten nyárias melegben volt részük az ott élőknek: Csanyteleken kihelyezett műszerünk például 28 fokos maximumot regisztrált!

Az ICI Interaktív Meteorológia országos mérőállomáshálózata által mért legmagasabb hőmérsékletek 2016. április 23-án

Éjjel azonban markáns ciklon érkezett esővel, a viharossá fokozódott északnyugati szél pedig 15-20 fokkal hidegebb légtömeggel árasztotta el a Kárpát-medencét. Már reggel jól kivehető volt a frontvonal, délután pedig már csak kis területen mutattak 10 fok feletti értékeket a hőmérők.

Jól látszik az érkező front, ami mögött szokatlanul hideg levegő árasztotta el az országot. 

A Dunántúlon többfelé regisztráltak a műszerek viharos erejű széllökéseket. A Balaton térségében a maximális széllökés a 100 km/órát is megközelítette.

Az ICI Interaktív Meteorológia országos mérőállomáshálózata által mért maximális széllökés térképe 2016. április 24-én

A hűvös idő a következő napokban is folytatódik: reggelente akár fagyhat is, és a hőmérsékletek délután is elmaradnak az ilyenkor megszokott értékektől.

A markáns változás rendkívül megterheli a szervezetünket: az idősek és a krónikus betegek a legveszélyeztetettebbek! A hideg időben erősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. A frontérzékenyek körében az izom- és hasi görcsök fokozódhatnak. Ajánlott fokozni a magnézium bevitelét.  További fontos tanácsokat a Meteo Klinika oldalán talál, kattintson!

És hogy mikor jön a jó idő? Azt megtudhatja előrejelzésünkből!
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat