2018. szeptember 22., Móric

Masszív hurrikán közeledik Mexikó partjai felé


ICI Interaktív Zrt. - 2011. október 8., szombat, 14:40

A számítások szerint Mexikó északnyugati partvidékét kedden éri el az akkorra már hármas kategóriára erősödő trópusi ciklon. A térségben a szél pusztítása mellett sajnos árvizekre is fel kell készülni.

A Jova trópusi vihar kezdetben a passzát szelek övezetében nyugat, északnyugat felé tartott, a mexikói partoktól távolodva. Magasabb szélességet elérve azonban a nyugatias szelek vették át az irányítást, így a hétvégén már ismét a szárazföld felé vette irányát. A fordulás a partoktól mintegy 700 kilométerre történt. Az előrejelzések szerint vasárnap hurrikánná, azaz trópusi ciklonná erősödik, kedden pedig eléri Puerto Vallarta vidékét.


Puerto Vallarta a közeli hegyekkel

Ekkor már a 190 km/órás alapszél mellett 200 km/óra feletti lökések is lehetnek a viharobjektumban. A szél pusztítása mellett még talán veszélyesebb az intenzív csapadékzóna. Puerto Vallarta környékén ugyanis hegyvidék található közvetlenül az óceán mellett. A hegyekből lefutó gyors sodrású folyók könnyen megáradhatnak, veszélyeztetve a lakott területeket.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat