2018. szeptember 21., Máté

Másodfokú hőségriasztás van érvényben


ICI Interaktív Zrt. - 2010. július 13., kedd, 11:29

Hétfőn az ANTSZ elrendelte a másodfokú hőségriasztást. A kánikula egész héten kitart, a hét vége felé 37, 38 fokot is mérhetünk.

Hétfőn délelőtt az ANTSZ az egész országra elrendelte a másodfokú hőségriasztást.

A három fokozatú hőségriadó első foka tulajdonképpen egy figyelmeztetés, amelyet akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet meghaladja a 25 fokot. Másodfokú a készültség, ha a középhőmérséklet 27 fok fölé emelkedik, vagy legalább három egymást követő napon meghaladja a 25 fokot. Harmadfokú hőségriadóról akkor beszélünk, ha legalább három egymást követő napon 27 fok fölött alakul a napi középhőmérséklet.

A következő napokban napról-napra egyre melegebb lesz. A hét vége felé már akár a 37,38 fokot is elérheti a hőmérséklet csúcsértéke. Az éjszakák sem hoznak felfrissülést, a hőmérséklet sokfelé már ekkor sem csökken 20 fok alá, sőt a nagyvárosokban nem hűl 25 fok alá a levegő.

A délutáni órákban helyenként gomolyfelhők tornyosulnak és heves záporok, zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket erős szél, felhőszakadás és jégeső kísér.

A nagy melegben fontos gondoskodni szervezetünk megfelelő folyadék-utánpótlásáról, főként az idősek és kisgyermekek esetében kell odafigyelni arra, hogy elegendő folyadékot vegyenek magukhoz. Az UV sugárzás is erős, különösen a délutáni órákban, így hosszú ideig megfelelő védelem nélkül ne tartózkodjunk a napon. Használjunk fényvédőkrémeket, napszemüveget és kalappal védjük fejünket a közvetlen napsugárzástól.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat