2019. július 17., Endre, Elek

Markáns hidegfront érkezik kedden


ICI Interaktív Zrt. - 2013. szeptember 27., péntek, 16:22

A legfrissebb időjárási modellfutások is egyre biztosabban mutatják: kedden markáns változást hoz a térségünk időjárásába egy hidegfront. A frontérzékenyek készüljenek!

Hétfőről keddre virradóra fog megérkezni egy gyors mozgású hidegfront az ország északnyugati határvidékére, és a jelenlegi számítások szerint a keddi nap folyamán át is vonul az ország fölött. Nyomában erős szél, akár tíz fokos lehűlés, eső, záporok, a Dunántúlra zivatarok is érkezhetnek.

A GFS modell úgynevezett ensemble (együttes) futtatásának eredménye: az 1500 méteres magasságban is drasztikusan hűlni fog a levegő (felső görbesereg), és a budapesti rácspontra nagy mennyiségű csapadékot számolt a modell (alsó görbesereg)

(Forrás: wetterzentrale.de)

 

A frontokra érzékenyeket leginkább az északnyugati határszélen fogja terhelni a fronthatás, legkevésbé a délkeleten élők érezhetik majd, de szinte minden hidegfrontra érzékeny egyénnél okozhat majd panaszokat a változás: görcsös típusú fejfájás, izomgörcsök, vese-, epegörcsök jelentkezhetnek, súlyosbodhat az epilepsziában szenvedők állapota is. Törött csontok, műtéti hegek fájdalma is erősödhet, mindenórás kismamáknál beindulhat a szülés.

A hétfői napot még érdemes kihasználni minden érintettnek a felkészülésre: vegyük be étrendünkbe az olajos magvakat, a brokkolit, a tojást, valamint a banánt. Kezdjük el a borsmenta tea fogyasztását, és általánosságban is fokozzuk a folyadékbevitelt. Az alkohol és a koffein azonban kerülendő.

Szabadtéri tevékenységekhez nem lesz alkalmas a keddi időjárás, és a kisgyerekeket nyugtalanná, kezelhetetlenné teheti az erős változás. Főzzünk nekik almahéj-teát, és tervezzünk olyan programokat, amikkel jobban le tudjuk kötni a figyelmüket.

Az időjárás-érzékenységről és a panaszok elleni hatékony és természetes megoldásról a Meteo Klinika oldalán olvashat további információkat.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat