2018. szeptember 21., Máté

Markáns hidegfront érkezik


ICI Interaktív Zrt. - 2012. szeptember 19., szerda, 08:53

Délután nyugat felől erős hidegfront éri el a Kárpát-medencét, amely hideg, szeles, csapadékos időt hoz.

Észak-déli kiterjedéssel egy hosszan elnyúló, hullámzóna frontrendszer szeli át Európát Skandináviától a Földközi-tenger középső medencéjéig. Ennek hidegfronti szakasza vonul át az elkövetkező 48 órában Közép- és Kelet-Európa felett. Hazánk északnyugati határszélét a front a déli, kora délutáni órákban éri el. Záporok, zivatarok már a front előtt is kialakulhatnak, a front érkeztével pedig egyre többfelé várható csapadék. Kora estétől a nyugati határszélen már tartós eső valószínű.


Forrás: Sat24.com

A csapadékzóna fokozatosan halad kelet felé, a Nyírségben pedig csak csütörtök este szűnik meg az eső. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, gyakran viharossá fokozódik. A legerősebb széllökések elérhetik 75-80 km/órát.

A front hatására jelentősen visszaesik a hőmérséklet. Keleten ma még a 28, 29 fokot is elérheti a csúcsérték, északnyugaton közben 20, 22 fok körül alakul a maximum, a front érkeztével pedig rohamosan hűlni kezd a levegő. Csütörtökön ezzel szemben a naposabb Dunántúlon 16, 18 fokra lehet számítani, míg a tartósan esős keleti, északkeleti tájakon csupán 10 fok körül tetőzik a hőmérséklet.

Péntektől a hajnalok is igen hidegre fordulnak, fagypont közeli értékek is ígérkeznek.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat