2018. augusztus 17., Jácint

Markáns ciklonok uralják Európát


ICI Interaktív Zrt. - 2012. április 16., hétfő, 13:21

Keddre virradóan erős ciklon éri el a kontinens nyugati partjait, míg Délkelet-Európa felé egy afrikai ciklon közeledik.

Az Atlanti-óceán északi medencéjében egy ciklonrendszer indult fejlődésnek, ami az elkövetkező 24 órában intenzív fejlődést mutat, közben pedig eléri Északnyugat-Európát. A ciklon középpontjában a légnyomás keddre virradóan 975 hPa-ig süllyed, hátoldalán az északnyugati szél erősen viharossá fokozódik.

A képződmény melegfontja hétfő este már csapadékot szállít Írországba, majd reggelig egyre többfelé várható eső, zápor a Brit-szigeteken. Kedden és szerdán a frontzóna tovább halad kelet felé, és többfelé okoz esőt a kontinens nyugati felén, míg mögötte záporos csapadék lesz jellemző. A ciklon, noha már töltődik, még csütörtökön és pénteken is nagy területen okoz záporokkal tarkított időt a térségben.

 


Előrejelzett maximális széllökés-térkép szerda hajnalra. Jól kirajzolódnak az Északnyugat- és
Délkelet-Európa fölött örvénylő ciklonok áramlási rendszerei.(wetterzentrale.de)

 

Mindeközben Észak-Afrika felől egy másik markáns ciklon szeli át a Földközi-tengert, amely kedd estétől Délkelet-Európában fordítja csapadékosra, gyakran viharosra az időt. A ciklon melegfrontja szerdán a Kárpát-medencét is súrolja.

Térségünkben az elkövetkező időszak meglehetősen szeszélyesnek ígérkezik, a keddi mélypont után általában meleg, olykor fülledt időre számíthatunk, és többször szakíthatják meg záporok, zivatarok a napsütést.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat