2020. február 20.,

Március végi enyheség köszöntött be a déli országrészbe


ICI Interaktív Zrt. - 2013. január 21., hétfő, 12:21

Jelentős enyhülés vette kezdetét vasárnap, két nap alatt délen 10-15 fokkal lett melegebb. Kedden már jön a lehűlés.

Vasárnap a Földközi-tenger felől jelentősen enyhébb légtömegek indultak el a Kárpát-medence felé, és a déli országrészben már aznap többfelé elérte az 5, 8 fokot a csúcshőmérséklet, míg egy nappal korábban ugyanitt még épp csak fagypont közelében volt a maximum. Vasárnap a hőmérséklet napi menete jelentősen eltért a megszokott képtől, hiszen kora délutántól nem kezdett hűlni a levegő, hanem tovább enyhült az idő, így késő este melegebb volt, mint kora délután.

Hétfőn tovább erősödött a felmelegedés, az Alföldön és a Dél-Dunántúlon délben már többfelé elérte a március végén jellemző 12, 13 fokot a hőmérséklet - közben a Kisalföldön csak fagypont közeli értékeket mutattak a hőmérők. A legmelegebbet ekkor az ICI Interaktív Meteorológia Békéscsabán kihelyezett mérőállomása regisztrálta 14,1 fokkal. Január végén egyébként nem példátlanok ezek az értékek, hiszen például január 21-én 1993-ban Szentgotthárdon mértek már 16,5 fokot is.

 Hőmérséklet-eloszlása hétfő déltájt

 

A tavaszias enyheség kedden azonban már a múlté lesz, hétfő este ugyanis egy hidegfront érkezik, aminek hatására kedden a legmelegebb keleti határszélen is csak 5, 6 fok körül tetőzik a hőmérséklet. A Dunántúlon pedig többfelé ismét egész nap fagypont alatt maradhat a hőmérő.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat