2018. szeptember 22., Móric

Már négyes erősségű a Katia hurrikán


ICI Interaktív Zrt. - 2011. szeptember 9., péntek, 15:48

Újabb hurrikán tart az Egyesült Államok keleti partja felé. A Katia az elmúlt egy-két napban gyorsan erősödött, már négyes fokozatú trópusi ciklon.

A Katia jelenleg még az Atlanti-óceánon halad keresztül kb. 17 kilométer/órás sebességgel, a benne mért legerősebb szélsebesség kb. 215 kilométer/óra.

A Nemzeti Hurrikán Központ kutatói szerint a trópusi ciklon északkelet felé fordul, és elhalad az amerikai partok előtt, de mindenesetre a szakértők fokozott figyelemmel kísérik az útját.

A jelenlegi modell adatok alapján a Katia hurrikán eljut a mérsékelt övbe is, ahol mérsékelt övi viharciklonná alakulva elérheti Európa északnyugati részét.

A NOAA felvétele a Katia hurrikánról (AP)
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat