2018. szeptember 20., Friderika

Már megint havazott Moszkvában - messze a tavasz


ICI Interaktív Zrt. - 2012. március 23., péntek, 14:28

Pénteken (március 23.) ismét havazott Moszkvában, a hóréteg vastagsága a parkokban, kertekben továbbra is meghaladja a negyven centit. A következő napokban sem jön meg a tavasz.

Európa keleti részén a tartós északias áramlásban kisebb ciklonok alakulnak ki, jellemzően észak-déli pályát leírva. A ciklonok melegfronti szakaszain kiadós csapadék alakul ki. Moszkva térségét mostanában két naponta érik el a csapadéksávok, amelyekből egyelőre tisztán hó esik. Pénteken (március 23.) reggelig lehullott négy centiméter hó, napközben tovább havazott, majd hózápor alakult ki. A számítások szerint vasárnap, kedden és csütörtökön újabb hóesés várható. Ahol nem takarítják a havat, például parkokban, kertekben, ott viccesen fogalmazva sportolásra alkalmas a hóréteg. Vastagsága ugyanis a meteorológiai állomás adatai szerint péntek reggel elérte a 43 centimétert. Az előrejelzések szerint március utolsó napjaiban marad a téli időjárás az orosz fővárosban.

 

Moszkva külterülete március 23-án (lytkarino.info, prodkiizokna.ru):


A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat