2018. szeptember 20., Friderika

Már látszódik a hideghullám vége


ICI Interaktív Zrt. - 2013. március 23., szombat, 14:13

Mindenki az igazi tavaszt várja, de az elkövetkező napokban ehelyett havazást kapunk. A húsvéti hétvégére azonban úgy tűnik, enyhül az idő.

A naptár szerint már három hete tart a meteorológiai tavasz, és március első felében bőven volt is részünk kellemesen enyhe időben. Március 8-án például a 20, 21 fokot is elérte a hőmérséklet, ami most azonban igencsak távolinak tűnik. A hónap második felében már inkább az átlagosnál hidegebb idő volt jellemző, az elmúlt bő egy hétben két komolyabb hidegbetörés is elérte a Kárpát-medencét. Jó hír azonban, hogy már látszódik a hideghullám vége.

A jövő hét közepéig jóval az évszakos átlag alatt marad a hőmérséklet, gyakran 10 fokkal lesz hidegebb az ilyenkor megszokottnál, ráadásul több alkalommal és nagy területen havazhat is. Vasárnap a nyugati és déli határszélen várható havazás, míg hétfőn, kedden és szerdán sokfelé ígérkezik tartósabb havazás, de keleten kezdetben havas esőre, esőre lehet számítani. Amellett, hogy a nap jó időre megint eltűnik, a komfortérzetet tovább rontja a hét elején gyakran erős északias szél is.

Noha nem szabad elfelejteni, hogy az idő előrehaladtával az előrejelzések bizonytalansága jelentősen nő, különösen a mostanihoz hasonló frontos időszakban, a jelen számítások szerint csütörtök-péntektől fokozatos, tartósabb enyhülés látszódik. A húsvéti hétvégén a hőmérséklet csúcsértéke már ismét elérheti, meghaladhatja a 10 fokot, csapadékra azonban ekkor is gyakran van kilátás. Az április pedig szeszélyességéről ismert.

 

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat